Alle Zeeuwse studenten gaan slim onderweg!

Jongedame op de fiets

5 februari 2021

Na een succesvolle pilot onder Scalda Groen studenten is het nu de vraag aan alle (andere) Zeeuwse studenten om hun reisdata te delen. Om reizen binnen Zeeland slimmer, sneller en beter te laten verlopen zoekt de Provincie Zeeland opnieuw het onderwijs op. Om studenten gemakkelijker van A naar B te laten verplaatsen, door middel van slimme mobiliteitsoplossingen. Een project waardoor Zeeland een mooi voorbeeld kan zijn voor de rest van Nederland.

Makkelijker reizen in Zeeland

Met de reisdata vanuit de pilot en van alle studenten die vanaf nu besluiten mee te doen, gaat de Provincie aan de slag met het verbeteren van de bereikbaarheid binnen Zeeland. Het is de bedoeling dat studenten zich tussen nu en 2022 al makkelijker kunnen verplaatsen naar school, een stagebedrijf, werk of een vrijetijdsbesteding. 

Reisdata delen

Studenten kunnen vanaf nu hun steentje bijdragen door de zogenoemde Sesamo app te downloaden en daarmee, geheel anoniem, hun reisdata te delen. Door deze reisgegevens kunnen mogelijke knelpunten worden weggenomen en kan worden bepaald welke reis oplossingen het reizen binnen Zeeland kan verbeteren. 

Prijzen winnen

Ook in deze fase van het onderzoek worden er mooie prijzen weggegeven! En hoe langer je als student data deelt, hoe meer kans je maakt en hoe groter de prijzen. Nog een goede reden om de Sesamo app te downloaden dus!