Hup, hup naar de mobiliteitshub

hup naar de mobiliteitshub

21 november 2022

Woon je in Burgh-Haamstede en pak je daar regelmatig de bus? Zet dan 8 januari 2023 in je agenda! Want vanaf dat moment stopt de bus namelijk niet meer in het dorp zelf, maar op een van de mobiliteitshubs aan de Kriekemeet of de Kraaijensteinweg.

 

Waarom zo'n mobiliteitshub?

De Provincie Zeeland wil het reizen in Zeeland sneller maken. Daar horen snellere buslijnen met minder haltes bij. Om te zien of die manier van reizen goed werkt, starten we in januari een pilot van 9 maanden met de hubs in Burgh-Haamstede. Dit betekent dat de bus in Burgh-Haamstede niet meer door het dorp rijdt, maar stopt op een mobiliteitshub. Een bijkomend gevolg? Geen geluid- en trillingsoverlast meer!

Hoe kom ik dan op de hub?

Uiteraard komen er voldoende fietsparkeerplekken. Mocht het nodig zijn, dan worden deze uitgebreid. Is fietsen voor jou geen optie? Dan kun je er ook voor kiezen om de Haltetaxi te nemen. Let op! Hiervoor heb je een gebruikerspas nodig. Daarnaast moet je de haltetaxi van tevoren aanvragen. Goed om te weten: je kunt de taxi wel direct voor meerdere dagen en ritten aanvragen.Ook komen er ook deelauto's en deelfietsen te staan op de hubs. Daar volgt in december meer informatie over.Let dus na de kerstvakantie goed op! En zorg ervoor dat je fietsbanden zijn opgepompt en je wekker is gezet, zodat je de bus niet mist!